mindig-teaido-van

Csúcsminőségű szálas teák

 

Egy kis ízelítő csúcsminőségű szálas teáinkból, melyeket egy 1800-as évek elején alapított holland tea kereskedő cégtől szerzünk be. A nagy multú vállalathoz Dél-Afrikából, Kínából, Japánból, Indiából, Sri Lankáról és Vietnámból érkeznek a különleges teák és több, mint 2000 fajta teakeveréket készítenek.

FEKETE TEÁK

RUANDAI FEKETE TEA FOP RUKERI

Organikus termesztésből származó, Kelet Afrika egyik legjobb bio fekete teája. A Kivu-tó feletti dombokról származik.  A telt autentikus tiszta íze rögtön magával ragad.

3-5p/100°C

EARL GREY FEKETE TEA

Egy fekete teakeverék, amely jellegzetes ízét és citrusos illatát a bergamottnarancs héjából kivont olaj biztosítja.

3-5p./100°C

ZÖLD TEÁK

A zöld teát betakarítás után hagyják elhervadni, ezt követően gőzölik az oxidáció megállítása érdekében. A leveleket rendezik, szárítják és válogatják.

ZÖLD CHINA OP SENCHA TEA

Az eredeti Kínai zöld tea világossárgás–zöld színű főzetet ad. Nagyon természetes illatú, enyhén füves. Ízében édes tónust, közepes fanyarságot és fűszeres utóízt találunk. Összeségében friss, tiszta íz.

 3 p./ 80°C

GRÁNÁTALMÁS GOJI BERRY ZÖLD TEA

Zöld teának lágy, harmónikus ízt kölcsönöz a gránátalma és a vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag goji berry, egy kevés búzavirággal ékesítve. Friss, üde íz.

3p./80°C

 

ANGYALI CSÓK ZÖLD TEA

Zöld tea (sencha) és fehér tea (lung Ching és Pai Mu Tan) keveréknek mesés az illata. Nagyon lágy, kellemes íz élményt nyújt.  Édeskés gyümölcs ízét a papaja, maracuja és eper adja.

A neve igazán harmonizál a lágy ízzel „angyali”.

3-4p./70°

GYÜMÖLCS TEÁK (KOFFEINMENTES)

BORA BORA GYÜMÖLCS TEA

Gyümölcs tea különlegesen egzotikus, valódi gyümölcsdarabokat tartalmazó prémium minőségű szálas tea. Bora Bora a büszke és megfejthetetlen sziget „Polinézia gyöngyszeme”. Déli gyümölcsök aromája adja az utánozhatatlan egzotikus karaktert. Belekortyolva egy friss, tengerparti szellő, trópusi üdeség hangulatát idézi.

10-12p./100°

 

NAGYI KERTJE GYÜMÖLCS TEA

Ki ne emlékezne a nagymamák színes, csábító kertjére? Ahol megleltük a málna, a szeder, a ribizlibokrot és faltuk az édenkert gyümölcseit.

Mindezeket az ízeket összegyűjtve megtalálod ebben a teakeverékben, amely újra életre kelti benned gyermekkorod féltve őrzött emlékeit.

10-12p./100°C

 

MANGÓ ÉS BARÁTAI GYÜMÖLCS TEA

(Savcsökkentett tea)

Nyárra ideális, télre zseniális. Gondosan termelt egzotikus gyümölcsöket tartalmaz. Illata és íz aromája messze kimagasló. Gyönyörű sárga főzete, a mangó erőteljes íze a trópusokra kalauzol bennünket. A mangó az immunrendszerünkre is jó hatással van és ne feledkezzünk meg az ananász összetevőről sem, ami bromelint tartalmaz, így hozzájárul a fehérjék lebontásához.)

10-12p./100°C

CHRISTMAS KARÁCSONYI GYÜMÖLCS TEA

A zamatos gyümölcsöket tartalmazó teakeverékben a narancs és a fahéj adja meg az ünnepi hangulatot, amiről mindenkinek a karácsony meghittsége, nyugalma jut eszébe.

10-12p./100°C

  

ROOIBOS TEA (vörös tea) (KOFFEINMENTES)

CITROMFÜVES ROOIBOS TEA

Dél Afrikából származó vadon termő növény, aprók a levelei. Az immunrendszert erősíti, megköti a szabadgyököket. Ásványokban és nyomelemekben gazdag. Koffeinmentes, így gyerekeknek is ajánlott. A citromfű aromának frissessége és üdesége teszi teljessé a rooibos édeskés ízét. Mézzel, vagy barna cukorral ajánljuk.

5p./100°C

 

SZŐLŐS -GRÁNÁTALMÁS ROOIBOS TEA

Dél-Afrikában őshonos növényről regélni lehetne, annyi jótékony hatással bír. Említést érdemel a fentieken kívül a magas antioxidáns tartalma, kalcium tartalma erősíti csontjainkat. Gyomrunkra is jótékony hatással van. Íze a kékszőlőnek,    gránátalmának, ribizlinek köszönhetően gyümölcsös és mégis édes, mézes, ami minden rooibos teát jellemez. Koffeinmentes.

5p./100°C

HERBA TEA (KOFFEINMENTES)                                                                                      

GYÖMBÉR FRISS TEA

Az ayurvedikus teák tele vannak hagyományos, többezer éves tapasztalattal és jótékony hatással vannak az egészségünkre. Ayurveda az élet tudománya. Egy csésze forró ital a frissítő gyömbérrel és ázsiai citromfűvel gazdagított teából, hogy jól induljon a nap.

10p./100°C

 

MENTA TEA

Üdít, frissít a nap bármely időszakában. Evés után segíti az emésztést.

10p./100°C

KAMILLA TEA

Szerény gyógynövény, de nagy erőt rejteget magában. Illatos virága megfázásra is kitűnő.

10p./100°C

FENG SHUI TEA

Feng shui gyógynövényes teakeverék az egyensúly megteremtéséhez. Rohanó világunkban álljunk meg egy pillanatra, kortyoljunk bele forró italunkba és érezzük, ahogy az idő meg áll… és harmóniába kerülünk a természettel.

10-12p./100°C

 

 

Közzétéve: 2022-11-17 09:48:30