A különleges édesség mandulalisztből, tojásfehérjéből és cukorból készül és úgynevezett ganache krémmel töltjük meg.
A ganache alapját tejszín és csokoládé képezi, de rengeteg ízkombináció készíthető belőle.
Története – mint a tradicionális ételek esetében oly sokszor – eléggé zavaros, eredete vitatott.
Vagy a franciáknak, vagy az olaszoknak köszönhetjük a megalkotását. Mai formájában pedig a Ladurée cukrásza,
Pierre Desfontaines készítette először az 1830-as években. Sikerének oka kinézetének és exkluzivitásának köszönhető,
ugyanis a színes kis korongok igazán mutatósak, elkészítésük pedig rendkívül munka- és időigényes.
Cukrászdáinkban minden nap megtaláljátok őket pisztácia, mogyoró, mangó, maracuja és ibolyás-áfonya ízekben!
Díszdobozban is kérhető!